Forog a Varázskerék borítókép

Forog a Varázskerék

2021 szeptember 24
Szerző:

Csütörtök esti klubülésünk vendége volt dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit KFT. ügyvezetője.

 

Annak apropóján látogatott meg bennünket, hogy a kecskeméti Rotaract és Rotary klubok segítségével létrejövő Varázskerék játszótérről beszélhessünk. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont - fenntartója a Hírös Sport Nonprofit KFT. - jól frekventált területére álmodtuk meg a mozgáskorlátozott fiatalok számára a speciális játékokkal felszerelt Varázskerék játszóteret, amelyet reményeink szerint 2022-ben át fogunk adni. Ehhez természetesen még rengeteg feladatot meg kell oldanunk, de jó úton haladunk, forognak ama bizonyos Rotary fogaskerekek.

 

Patay Balázs elmondta, hogy a hozzájuk tartozó létesítményeket folyamatában meg kívánják újítani, hiszen egy Kecskemét méretű város és annak polgárai igénylik a magas színvonalú, környezetbarát megoldásokat. Örömmel megyünk mindannyian sportolni, mozogni, horgászni vagy csak egy nagyot sétálni a "Domb" körül. A homok miatti víz- és csapadékproblémák őket is érintik, így ezen a területen is kiemelten kezelik a fejlesztéseket.

 

A Varázskerék játszótér, mint projekt, ösztönözte őket, hogy egy átfogó reorganizációval a Szabadidőközpont meg tudjon újulni, a meglévő és létesítendő részegységek szervesen kapcsolódjanak egymáshoz.

 

A kölcsönös segítségnyújtás, a másik támogatása a Rotary, a Rotaract és a Hírös Sport számára is egy win-win alapú együttműködést teremt. Bízunk benne, hogy ez a példaértékű kapcsolat sokak számára jelent majd pozitív példát.

 

A Rotaract Club Kecskemét felmérte, hogy nagy igény van egy ilyen játszótérre - mondta Antalfalvi Anna, a Club elnöke. Kecskeméten mintegy 450, vonzáskörzetében további 200 fő mozgáskorlátozott gyermek várja a projekt megvalósulását.

 

A Varázskerék játszótér megvalósításához gyűjtjük a hozzájárulásokat, hiszen "Minden gyerek megérdemli a játszótér örömét".