Vizes jubileum borítókép

Vizes jubileum

2022 szeptember 22
Szerző:

10 évvel ezelőtt a kecskeméti rotaristák segítségével létesült Ladánybenén víztorony, ennek apropóján vendégünk volt Kurdi Viktor, a Bácsvíz ZRT. elnök-vezérigazgatója.

 

Úgy indultunk neki a mai ülésünknek, hogy egy kicsit nosztalgiázni fogunk a 10 évvel ezelőtti projekt kapcsán, és megtudjuk, hogy milyen tapasztalatai vannak Elnök Úrnak és a Bácsvíznek azóta.

 

Nem így alakult a beszélgetés, hiszen a mai, szinte naponta változó események kapcsán a víziközműveknek is rendesen fel van adva a lecke. De legalább betekinthettünk egy kicsit a vállalat működésébe, megtudtuk, hogy milyen megoldásokkal vágnak neki a jövőnek.

 

Örömmel hallottuk, hogy azt a filozófiát követik, hogy a jövőre nagy hangsúlyt kell fektetni. A napi feladatok mellett a stratégiaalkotás is mindig porondon van.
Rengeteg kihívással kell megküzdeniük, de mivel az emberekért dolgoznak, ez teljesen természetes számukra.
Felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a vízkészlet nem csak most fontos, hanem a következő generációk számára is. Éppen ezért óvnunk kell a környezetünket, és benne az életet jelentő vizet is.

 

Az est végén arra jutottunk, hogy még a következő, 20 éves jubileum előtt ismét kell találkoznunk, mert sok mindenre így sem jutott idő.
Például arra sem, hogy megnézzük a ladánybenei víztorony állításról anno készült kis videót:

https://www.youtube.com/watch?v=jAlU6WadGio