Nagy-Batiz Erzsébet borítókép

Nagy-Batiz Erzsébet

Enjoy Rotary!

2015 óta vagyok tagja a Kecskeméti Rotary Clubnak, de már tagságomat megelőzően is részt is vettem egy - egy Rotarys eseményen. Megismerkedtem a Rotary céljaival, elveivel, projektjeivel.

 

A kecskeméti Rotary Club épp úgy, mint az RC a világ bármelyik városában humanitárius szolgálatot teljesít. Arra törekszünk, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Magam is hasonlóképpen gondolkodom, ezért hamarosan a klub tagja lettem. 2016/2017 ben a klub titkára voltam.

 

Nekem fontos, hogy hozzám hasonló gondolkodású, életszemléletű, érdeklődésű emberekhez tartozzak. A klub lehetőséget ad a barátságok ápolására, tudunk beszélgetni, tapasztalatot cserélni.

 

A sok jószolgálati tevékenysége mellett időről időre meghívott előadók látogatnak hozzánk az élet különböző területeiről, aki lehet például közéleti szereplő, érdekes foglalkozású személy, művész, sportoló, gazdasági élet prominens szereplője, végtelen a lehetőség.

 

Esetenként a klub tagjai is tartanak kis beszámolót, előadást. Sok érdekes információ jut el ilyenformán hozzánk.

 

Kiemelkedő projekt eredményeként 2018. decemberében átadásra került a Tapintható Láthatatlan I.-et követően a Tapintható Láthatatlan II. nevet viselő makett szobor Kecskemét főterén. A bronzmakett elsősorban a vakok és gyengén látók számára készült, de az idelátogató idegenek tájékozódását is egyaránt szolgálja.

 

Sok-sok tevékenységünk közül számomra legkedvesebb Rotarys tevékenységünk a Nemzetközi Diákcsere Programban való részvétel. Long Term Exchange Programon (LTP) 17 éves középiskolai diákok vehetnek részt. Küldő országként magyar fiatalok egy iskolai tanévet tölthetnek el a világ különböző tájain és ugyanakkor mi is itt Kecskeméten fogadunk távoli országokból érkező diákokat.

 

Ez remek lehetőség a fiataloknak, hogy megismerjenek egy más ország életét, nyelvét és kultúráját. Figyelemmel kísérjük itteni életüket, iskolai tanulmányaikat, fogadó családjukba való beilleszkedésüket. Nagyon nagy öröm, amikor látjuk, hogy hétről hétre egyre jobban beszélnek magyarul, folytatni tudják otthoni hobbijaikat, sport tevékenységüket, kedvtelésüket. Nem minden diák egyformán nyitott. A zárkózottabb, érzékenyebb lelkületű fiatal nagyobb törődést igényel. Nagy felelősség és nagyon szép feladat a Rotary Clubnak a fiatalok életének figyelemmel kísérése.